Reilusti punainen

Paskatyöt on paskatöitä ja sillä siisti!

 

 

Osaa nuo porvarit olla röyhkeitä, ensin luotiin työmarkkinat joissa maksetaan ala-arvoisesti sekä otettiin käyttöön pätkä – ja orjatyöt ja kun työntekijät pitävät niitä paskatöinä, niin jo kohta nämä hyväkkäät nousevat takajaloilleen.

 

Työtä pitäisi muka arvostaa ja ottaa työtä vastaan aina kun sitä tarjotaan, eikä rutista kuin pahaiset kakarat. Tämä on juuri sitä itseään eli kovaa oikeistolaista komentoa jossa työntekijöiden nöyryytyksellä ei ole mittaa ei määrää.

 

Totuus on se, ettei kai kukaan pidä sinällään palkkatyötä paskaduunina, kaikki työ on arvokasta ja tarpeellista työtekijöiden mielestä, mutta työnantajat ja heitä tukeva kokoomus ovat toimillaan aiheuttaneet sen, että suuresta osasta töistä on tullut paskatöitä.

 

Vai onko teidän mielestä vaikkapa raskas siivoustyö ihanaa ja haluttua työtä kun siitä maksetaan niin vähän, että palkalla ei yksinkertaisesti pärjää. Tai onko sellainen orjatyö johon työvoimatoimistot pakottavat ihmisiä töihin innostavia ja motivoituvia töitä? Kun ensin teet noita orjatöitä ja sitten jonotat leipäjonossa sekä yrität päästä toimeentuloluukulle, niin täytyy olla aika fakiiri joka kehuu miten ihana työpaikka hänellä on. Kyllä on ihan oikeutettua puhua silloin paskatöistä, sillä sitähän ne ovat tekijöilleen.

 

Työn pitää olla sellaista, että palkalla tulee toimeen. Palkka on myös työn eräs arvostuksen mittari.  Tiedättekö mitä arvon porvarit ja paskatöitä teettävät työnantajat. Jos kerran teitä kaihertaa paskatyö nimitys, niin olkaa hyvät ja korjatkaa asianlaita pikimmiten. Nimittäin asia on vain ja ainoastaan teidän käsissä, ei kenenkään muun. Alkakaa maksaa työntekijöille kunnon palkkaa. Palkatkaa ihmisiä kokopäivätöihin pätkätöiden sijaan. Te oikeistolaiset poliittiset päättäjät, luokaa järjestelmä jossa työttömyystöistä maksetaan kunnon korvaus, ettei työttömien tarvitse aamuisin kiroilla lähtiessään orjatöihin ja joista tietää, että tyhjän saa pyytämättäkin. Paskatöistä puhuminen loppuu siihen paikkaan kun työtä aletaan arvostaan eli siitä maksetaan oikeudenmukainen ja riittävä korvaus.

 

Noin yksinkertaista se on jos vain halua ja tahtoa riittää, mutta sitähän te ette halua ja tahdo. Te haluatte lyödä lyötyjä ja hyödyntää ja kasvattaa pääomien pottia entistä suuremmaksi. Sen te kyllä osaatte ja siihen halua ja tahtoa riittää.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

K Veikko

Ei porvari voi muuttua valtioksi. Sellaisiin palkkoihin ja työolosuhteisiin ei yksinkertaisesti ole varaa.

Käyttäjän Kansine kuva
Kaisa Kansine

"Sellaisiin palkkoihin ja työolosuhteisiin ei yksinkertaisesti ole varaa."

Eipä sitten ole varaa mennä niihin töihinkään.

K Veikko

Ainahan voi mennä valtion tai kunnan töihin.

Käyttäjän Kansine kuva
Kaisa Kansine

Toki: Astuu vaan ovesta sisälle ja menee töihin!

K Veikko

Jos tehtailija maksaa työläiselle samaa palkkaa, mihin vain holtittomasti elävällä valtiolla on varaa, pian hän velkaantuu ja vähitellen koko hänen tehtaansa arvo olisi siirtynyt työläisten taskuun palkkoina. Lopulta tehtailija olisi varaton.

    Varattomuuden kohdatessa hän ei myöskään saisi enempää lainaa ja tehdas olisi annettava velkojien haltuun kiinalaisille.

Pääoma olisi siirtynyt kiinalaiseen omistukseen.

    Jatkaisiko tuo ulkomaalainen omistaja toimintaa, jonka varmasti tietää johtavan vararikkoon.

Mitä uuden omistajan pitäisi tehdä tehtaalle? Jos tuo uusi omistaja olisi valtio, muuttuisiko tehtaan toiminta kuin taikaiskusta kannattavaksi?

K Veikko

Mikä meni pieleen: Pääoma karkasi ulkomaiseen omistukseen.

Jos kuitenkin nuo (tehtaan) hyväpalkkaiset työläiset olisivat kuluttamisen sijaan käyttäneet osan palkastaan säästämiseen, säästäneet vaikka tuon tehtaan osakkeisiin,

    olisi ajan juoksussa tehtaan omistus ja kansantalouden tuotantopääoma siirtynyt työläisten omistukseen.

Säästäminen tarkoittaa säästämistä menoissa ja kulutuksessa. Ei palkan määrässä.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Neuvostoliitossa kaikki oli toisin...ei porvarit päässy juhliin kun kaikki raha oli valtion rahaa...töitä riiti kaikille kun valtio työllisti jokaisen kolhooseilleen ja jokainen sai ruokaa kun 20-tuntisista työpäivistö kolhooseilla sait yhden limpun viikossa.

Käyttäjän PahaLukki kuva
Juho Salo

Olen samaa mieltä, että töistä tulisi maksaa palkka, jolla tulee toimeen. Tämä turhautuminen töiden päämäärättömyyteen, huonoon palkkaan ja epämääräiseen kestoon, on todella oikeutettua.

Tuloerot ovat kasvaneet. Palkalliset maksavat progressiota, pääomatuloiset eivät maksa progressiota ja prosentti on pienempi. Eivät ole kovin vaikeita asioita.

Onneksi ongelmaamme on kuitenkin helppo ratkaisu. Unohdamme valtion velat ja unohdamme eurot. Teemme oman markan, emmekä enää lainaa rahaa yksityisiltä pankeilta. Yksinkertaista, mutta nykyinen eurojärjestelmämme maksaa meille rahaa, koska kaikki firmoista, valtioista, kuntiin ja yksityishenkilöihin on pankeille velassa. Velkakirjat ovat myytävää sijoitusomistusta ja niitä ostelevat rikkaimmat - ja yleensä ulkomailla. Eli meidän työt, sijoitukset ja keskinäinen kauppa on kytketty voittoa tuottavasti rikkaimpaan 1%. Tämän sisäistäminen on ehdottoman tärkeää, sillä se on koko talouden väkinäistä tempoa ja kasvua ajava voima. Jos sen sijaan valtio tekisi itse omat rahansa ilman velkaa ja hallitsisi rahan määrää kierrossa, niin voisimme työttömillä ihmisillä, öljyllä ja raudalla tehdä oikeastaan ihan mitä me haluamme sisäisesti. Valtio voi silloin vetää rautatiet joka kaupunkiin, kaivaa kaivoksia, kaataa metsiä, raivata peltoja, rakentaa asuntoja, uusiutuvaa energiaa jne. eikä siitä mene penniäkään rahaa ulkomaille velkojen korkoina vaan ainoaksi murheeksi jää ostaa öljyt ja muut raaka-aineet ulkomailta vientituotteillamme.

Tämän voi jokainen intuitiivisesti tajuta siten, että kuvittelee mielessään omavaraisen maatalousyhteisön, populaatio 500 vaikka. Siellä aletaan pystyttämään vajaa, ja pitäisi saada kaikki mukaan toimintaan. Kaikki tarvikkeet ovat kyllä valmiina.

A-tapauksessa kyläyhteisö hakee pankilta euroja lainan muodossa ja maksaa sillä työntekijöille. Ongelmaksi muodostuu, että nyt kylä on velallinen, ja sen pitää kehittää menetelmiä hommata ne rahat takaisin. Yksinkertaista olisi kerätä rahat pois kaikilta jotka vajan teki, mutta se ei olisi kivaa heille, eikä se riitä, sillä lainassa on aina korko. Eli lopulta joku joutuu ehkä lähtemään muualle töihin/myymään tavaroitansa ulos, jotta kylä voi maksaa yhteisen velan! Saatiin vaja, mutta työtä piti tehdä vaja + jotain muuta pankille.

B-tapauksessa kyläyhteisö luo demokraattisen rahan, ja siellä tunnustetaan, että uusi vaja tarvitaan, joten he luovat markkoja suhteessa työn määrään. Jokainen saa markkoja työstään, ja voivat käyttää niitä kylän sisäisesti kaupankäynnissä keskenään. Jos niitä on liikaa kierrossa (vajat rapistuu ja tarvitaan jo uusia, eli markoilla tehdyn työn arvo on kadonnut), voi kyläyhteisö alkaa verottamaan niitä hiljalleen pois, jotta ne voidaan käyttää taas yleishyödyllisiin asioihin. Jos taas kylä kasvaa, voidaan lisää vajoja määrätä rakennettavaksi uudella rahalla, jos vastaavaa talouskasvua odotetaan (enemmän jotain hevosia tms.). Näin sisäinen talous voi kasvaa ilman ulkopuolista rahaa, kaikki saa palkan työstä sinä määränä työtä kuin siinä on demokratian mielestä, eikä kukaan kolmas osapuoli saa yhtään mitään.

Koska sisäinen talous kasvaa, voi ylimääräiset maitolitrat ja hevoset myydä ulos euroina. Kylän ulkopuolella joku velkakuplassa hikoileva ostaa. Kylä panttaa euroja, koska huomaa niiden velkaluonteen. Akkumuloidessaan euroja, ulkopuolinen maailma joutuu velkakriisiin ja ihmisten lainat jäävät maksamatta, koska eurot istuvat kylällä. Huutokaupan aikana kylä tulee paikalle ja ostaa pilkkahintaan koko ulkopuolisen maailman muutamalla eurolla. Ja hölmö ulkopuolinen maailma vielä tottelee sitä. Tämän jälkeen kylä jatkaa nyt turhaksi käyneiden pankkiirien teloittamisella, ja valtaa koko maailman. Kylää ei alussa valloitettu ulkovaltojen toimesta, koska heillä oli ydinkärkiä siilossa kaiken aikaa nappi pölyisenä ja valmiina. Tehdään näin. Tai itse asiassa Kiina tekee varmaan juurikin näin. Nerokasta.

Antti Koskela

Hei Hannu!

Mielenkiintoinen kirjoitus. Tuli niin paljon kommentoitavaa mieleen, etten ala erittelemään tähän, vaan pistin omaan blogiin. Löytyy siis täältä: http://koskila.blogspot.com/2011/04/avoin-vastine-...

Toimituksen poiminnat